1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Egeli akademisyenin engelli kadınlara yönelik projesine AB’den destek

Egeli akademisyenin engelli kadınlara yönelik projesine AB’den destek

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

Ege Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Ertem’in proje yürütücülüğünü yaptığı “Engelli Kadın ve Kız Çocukları İçin Sağlıklı Yaşam” ve “Engelli Kadınlar İçin Değil Engelli Kadınlarla Birlikte Engelsiz Hackathon” başlıklı projeler Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Proje dahilinde düzenlenen toplantı sonucu yazılımcılar, engelli kadınların sorunlarını dinleyip, çözümlerine yönelik dijital uygulamalar geliştirme sürecini başlattılar.

Proje Yürütücüsü Prof. Dr. Gül Ertem’i tebrik eden EÜ Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, “2023 yılının en çok sosyal sorumluluk projesi üreten ve dezavantajlı grup faaliyetlerinde ikinci sırada yer alan üniversite olarak toplumun her kesimine dokunan çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Engelli bireylere yönelik projelerimize daha da önem veriyoruz. Prof. Dr. Gül Ertem Hocamızın hayata geçirdiği engelli kadınların sağlıklı yaşamlarına destek olacak projeler de bu çalışmalarımıza iyi bir örnek teşkil ediyor. Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı kapsamında destek alan projeleri için hocamızı tebrik ediyorum” dedi.

“Engelli kadınların sorunlarına yönelik uygulamalar geliştirilecek”

Proje hakkında bilgi veren Prof. Dr. Gül Ertem, “Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı desteği ile hayata geçirmiş olduğumuz bu projede; özellikle sağlık hizmetlerinde dijitalleşmenin yoğun bir şekilde tartışıldığı bir dönemde bizler de engelli kadınlar ile yazılımcıların katıldığı iki günlük bir hackathon düzenledik. Böylelikle engelli kadınların cinsel sağlık ve üreme sağlığı alanında erişilebilir bilgiye dijital araçlarla ulaşabilmesi için fikir maratonu oluşturduk. Toplamda 20-25 kişinin katıldığı bir toplantı düzenleyerek bir fikir maratonu ile engelli kadınlar kendi sorun ve taleplerini anlattı. Bu toplantıda yer alan yazılımcılar bu talepler doğrultusunda uygun prototip uygulamalar geliştirilmesi için çalışmalar yaptılar”  diye konuştu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir