Türkiye’de 1.445 Hasta Kalp Nakli Bekliyor

Mayıs 9, 2024 habertepe 0

Türk Kardiyoloji Derneği (TKD), Kalp Yetersizliği Farkındalık Haftası kapsamında bu önemli kronik sağlık sorununa dikkat çekti. Türkiye’de yaklaşık 2 milyon 700 bin hasta kalp yetersizliği ile mücadele ederken, hastaların yaş ortalamasının 68 olduğu görülüyor.

Parkinson Hastaları egzersizlerini ASFİM’de yapıyor

Mayıs 9, 2024 habertepe 0

Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Antalya Spor ve Fitness Merkezleri (ASFİM), Parkinson Hastalarına yönelik egzersiz kursu veriyor. Denge, duruş, refleks ve kas kuvvetini arttırmaya yönelik, toplu ve lastikli olmak üzere birçok farklı spor hareketi yapan Parkinson hastalarının yaşam kalitesi artıyor.

Modern Çağda Sağlığı Etkileyen 13 Hata!

Mayıs 9, 2024 habertepe 0

Günlük işlerimizin telaşında, bir yandan teknolojideki baş döndürücü gelişmelerin nimetlerinden faydalanırken, diğer yandan modern yaşamın olumsuzluklarına maruz kalabiliyoruz. Çoğumuz hasta olmadan doktora gitmiyor, düzenli sağlık kontrollerini de yaptırmıyoruz!

Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin sahipsiz hayvanlara iç, dış parazit ve kuduz aşıları yapılması için hizmete aldığı Acil müdahale aracı ilçelerde hizmete başladı

Mayıs 8, 2024 habertepe 0

Ekipler Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde sokak hayvanlarının aşılarını yaptı. Köyceğizli hayvansever İlke Uslu “Sokaktaki canlılarımızın yanında olmaya çalışıyorum. Büyükşehir Belediyesi’nin uygulaması çok iyi. Çünkü biz bireysel olarak maddi manevi çok zorlanıyorduk” dedi.