1. Haberler
  2. Gündem
  3. Gıda takviyeleri, evcil hayvan sağlığına nasıl etki ediyor ?

Gıda takviyeleri, evcil hayvan sağlığına nasıl etki ediyor ?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

GIDA TAKVİYELERİ, EVCİL HAYVAN SAĞLIĞINA
 NASIL ETKİ EDİYOR?

 

Evcil hayvan mamalarının temel vitaminler noktasında yetersiz olması, tamamlayıcı takviyelere olan ihtiyacı artırıyor. Patili dostlarının optimal sağlığında tam koruma elde etmek isteyen evcil hayvan sahipleri de katkı maddesiz doğal gıda takviyelerine yöneliyor. İnsan gıdalarında bulunan multivitaminlerle zenginleştirilmiş gıda takviyeleri, evcil dostların bağışıklığından zihinsel gelişimine kadar pek çok süreci destekliyor. Evcil dostların yaşam kalitesini arttırmak için özel olarak formüle edilmiş gıda takviyeleri sunan Bonafel’in Kurucusu Uğur Peker, gıda takviyelerinin beslenme sürecinde oluşabilecek düzensizliği önlediğinden bahsederek tamamlayıcı gıda takviyeleri miktarının günlük kalori alımının %10’unu aşmaması gerektiğini belirtiyor. 

 

Evcil hayvanların doğru beslenmesi, sağlıklı yaşam sürmeleri noktasında kritik bir öneme sahip. Evcil dostlar temel vücut fonksiyonlarını yerine getirebilmek için belirli miktarda kalori ve yağ alımına ihtiyaç duyuyor. Ancak düşük kaliteli protein ve sağlığa zararlı katkı maddeleri içeren evcil hayvan mamaları bu ihtiyacı karşılamada genellikle eksik kalıyor. Tükettiği mamalardan yeterli miktarda vitamin alamayan evcil hayvanların optimal sağlığında meydana gelen dengesizlikler, bağışıklık başta olmak üzere, göz, kemik, cilt ve tüy gibi etki alanlarında sorunlara yol açıyor. Bu tarz besin düzensizliklerini gidermenin en sağlıklı yolu da insan gıdasında yer alan Omega, Çinko, D vitamini gibi multivitaminlerle zenginleştirilerek katkı maddelerinden arındırılmış gıda takviyelerinden geçiyor. Patili aile üyelerinin ruh halinden ağız ve diş sağlığına kadar birçok noktayı besleyen takviyeler, beslenme düzeninde tamamlayıcılık görevini üstleniyor. Evcil dostların yaşam kalitesini arttırmak için özel olarak formüle edilmiş gıda takviyeleri sunan Bonafel’in Kurucusu Uğur Peker, gıda takviyelerinin aşırı kullanımın yanlış olduğunun altını çizerek tamamlayıcı gıda takviyeleri miktarının günlük kalori alımının %10’unu aşmaması gerektiğini ifade ediyor.

 

“Gıda Takviyeleriyle Evcil Dostların Rahatsızlıklarının Önüne Geçilebilir”

 

Evcil hayvanların yaşam evresinde ihtiyaç duyduğu tüm ek vitaminleri, gıda takviyeleriyle karşılamanın mümkün olduğundan bahseden Bonafel’in Kurucusu Uğur Peker, “Evcil dostlarımızın temel ihtiyaçlarından biri olan beslenme, hala sadece mamadan ibaret olarak anlaşılıyor. Mama bir zorunluluk ancak tek başına yeterli değil. Çünkü hala birçok evcil hayvan maması, besin maddeleri açısından dengeli şekilde tasarlanmıyor. Mesela kedi ve köpekler metabolik olarak belirli ölçüde karbonhidrata ihtiyaç duyar ama çoğu evcil hayvan gıdası neredeyse %50 oranında karbonhidrat bulundurur, hatta pek çok zararı bulunan katkı maddeleri içerir. Bu, optimal sağlığı olumsuz etkileyecek bir rakam. Aynı şekilde büyüme aşamasında olan bir evcil hayvanın mamadan yeterli kalsiyumu alamamasının yanında şeker, tatlandırıcı gibi zararlı bileşenlere maruz kalması da gelişimine zarar verebiliyor. Bu tarz besin dengesizlikleri, uzun vadede önemli vücut fonksiyonlarını zorlayacağından beslenme düzenini kesinlikle takviyelerle desteklemek gerekiyor. Bu noktada tercih edilecek gıda takviyelerinin kolajen, D vitamini, Omega gibi insan sağlığında da faydalı olan bileşenlerle zenginleştirilmiş olması önemli. Tabi bu takviyelerin, evcil hayvanın ihtiyacına göre ölçülü tüketildiği takdirde etkin fayda sağladığını belirtmekte yarar var. Böylece evcil dostların sağlığında meydana gelecek bazı rahatsızlıkları gıda takviyeleriyle erteleyebilir ve önemli ölçüde önüne geçebiliriz.” açıklamalarında bulundu. 

 

Gıda Takviyeleri, Evcil Hayvanların Sağlığını Uzun Vadede Koruyor

 

Her evcil hayvan ebeveyni, patili aile üyelerinin sağlığı için en iyi tercihi yapma noktasında sorumluluk hissediyor. Evcil dostların beslenme düzeni oluşturulurken yaş, gebelik, aktivite seviyesi ve kilo durumu gibi etkenlerin dikkate alınması gerekiyor. Yeni dünyaya gelmiş yavru bir kediyle yetişkin bir kedi aynı olmadığı gibi farklı cinslerdeki köpeklerin de sağlık ihtiyaçları değişkenlik gösteriyor. Örneğin her gün koşuya çıkma alışkanlığı bulunan hareketli bir köpek, egzersiz yaparken harcadığı enerjiyi telafi etmek için daha fazla vitamine ihtiyaç duyuyor. Özellikle hayvanlar yaşlandıkça besin maddelerini verimli bir şekilde sindirme yeteneklerini kaybettikleri için temel mikro besinlerden yeteri kadar faydalanamıyor. 

Reklam Alanı

Multivitaminler açısından zengin olan takviyelerin beslenme sürecindeki dalgalanmalarla mücadeleye yardımcı olduğunu vurgulayan Uğur Peker, “Yaşlanma sürecini yavaşlatmak, yara, enfeksiyon gibi durumları önleme noktasında kurtarıcı olan gıda takviyeleri, eksik beslenme ve yetersiz egzersiz gibi kötü alışkanlıkların yol açtığı sağlık sorunlarını doğru şekilde önlemeye imkan tanıyor. Evcil hayvanların rahat uyumasından temiz nefes almasına, cilt parlaklığından kas-eklem sağlığına kadar uzanan birden fazla noktaya aynı anda etki eden gıda takviyeleri, doğal ve zengin içeriğiyle evcil dostların sağlığında optimal bir koruma sağlıyor.” açıklamalarında bulunuyor.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir