1. Haberler
  2. Gündem
  3. ‘Kırılma Noktası: Hikâyenin Sonunu Sen Yaz’ sergisi iş ve sanat dünyasını Kristal Kule’de buluşturdu

‘Kırılma Noktası: Hikâyenin Sonunu Sen Yaz’ sergisi iş ve sanat dünyasını Kristal Kule’de buluşturdu

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

QNB Finansbank ve Artkolik Sanat Platformu iş birliğiyle hayata geçirilen ve sürdürülebilirlik odaklı “Kırılma Noktası: Hikâyenin Sonunu Sen Yaz” sergisi, QNB Finansbank Kristal Kule’de sanat ve iş dünyasını bir araya getirdi. QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan ve Artkolik Sanat Platformu kurucusu Nazlı Keçili’nin ev sahipliğinde gerçekleşen serginin açılışına, Melis Çiftçi, Nina Lodrik, Esra Matraş, Yüksel Mermer, Selda Tahincioğlu, Alinur Velidedeoğlu, Numan Ceyhan gibi cemiyet ve iş dünyasının önemli isimleri katıldı.

QNB Finansbank, Artkolik Sanat Platformu ortaklığında yaratılan “Kırılma Noktası: Hikâyenin Sonunu Sen Yaz” sergisiyle iklim krizi ve çevre sorunları hakkında farkındalık yaratmayı amaçlıyor. QNB Finansbank genel müdürlük binası Kristal Kule’nin ev sahipliği yaptığı sergide; Bubi, Bedri Baykam, Mehmet Özenbaş da dahil olmak üzere Türkiye çağdaş sanatının önemli temsilcilerinin atık malzemelerden ürettiği 60 eser sanatseverlerle buluştu. 

Küratörlüğünü Denizhan Özer’in üstlendiği sergide; Özge Günaydın’ın geri dönüştürülmüş kompozit malzemeyle ürettiği gerçek boyutlu bir gergedan olan “Rhinovella”, Mehmet Özenbaş’ın Kuzey ormanlarının kesilen ağaçlarına dikkat çekmek amacıyla ürettiği “No 7”, Deniz Çobankent’in inşaat atıkları ile ürettiği heykellerin yanı sıra Türk çağdaş sanatının önemli temsilcilerinin atık malzemelerden ürettiği eserler QNB Finansbank Kristal Kule’de sergileniyor. 

Serginin ev sahipliğini üstlenen QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan açılış konuşmasında şunları söyledi; “QNB Finansbank olarak önce kendimizden başlayarak dönüşüme öncü olmak en önemli hedeflerimizden. Elbette ana işimiz bankacılık olmasına rağmen hem büyüklüğümüzden doğan kapsayıcılığımız hem de faaliyetlerimizin etki alanı nedeniyle dünyaya karşı sorumluluğumuz bizlere çok daha önemli görevler yüklüyor. Artık tüm kurumlar, kişiler, devletler yaşanılabilir bir dünya için çalışmak zorunda. Bugün dünya çapında artan iklim krizine dikkat çekmek ve QNB Finansbank olarak sürdürülebilirliği ne kadar ciddiye aldığımızı göstermek adına Artkolik Sanat Platformu iş birliğiyle “Kırılma Noktası: Hikâyenin Sonunu Sen Yaz” sergisini hayata geçirdik. Bu sergi, geri dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında Türkiye’nin önde gelen çağdaş sanatçılarının eserlerini bir araya getiriyor. Hepimizin bildiği gibi sanat, sürdürülebilirliğin önemini anlatmak ve insanları bu konuda farkındalığa yönlendirme konusunda çok güçlü bir araç. Ayrıca, sergimizin bir parçası olarak her hafta sonu çocuklar için sanat atölyeleri de düzenleyeceğiz. Bu atölyelerde, çocuklarımıza sürdürülebilirliğin önemini anlatarak, gelecek nesillerin de sürdürülebilir bir dünya yaratmaya katkıda bulunmalarını istiyoruz.”  

Kırılma Noktası: Hikâyenin Sonunu Sen Yaz sergisinin küratörü Denizhan Özer ise açılış konuşmasında; “Doğa-insan ilişkisinin olumsuz yanlarını ele alan sanatçıların günümüz yaşantısına, çevre sorunlarına, küresel ısınmaya, beden politikalarına getirdiği eleştiri ve çözümlemelerin felsefik bir bakış açısı ile ortaya çıktığını söylemek hiç de yanlış olmaz. Gelecek kuşaklara yaşanılabilir, güzel bir dünya bırakmak için yaşadığı çevreye, doğaya, bitkilere, hayvanlara sahip çıkan “Kırılma Noktası” sergisinin insanlara hikâyenin sonunu sen yaz dediğini net bir şekilde söyleyebiliriz” dedi.

Sergi, 5 Mayıs- 18 Haziran tarihleri arasında her Cumartesi ücretsiz olarak, QNB Finansbank Kristal Kule’de ziyaret edilebilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir