1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Kripto varlıklarda likit staking’in 4 avantajı 

Kripto varlıklarda likit staking’in 4 avantajı 

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı

PASİF GELİR SAĞLAYAN LİKİT STAKING’İN 

4 AVANTAJI

Bir kripto para zincirinin operasyonlarını desteklemek için kripto paraların cüzdanda belirli süre kilitlenerek, harcanmadan veya transfer edilmeden hesapta tutma işlemi olan staking kavramı yatırımcılar için merak konusu olmaya devam ediyor. Kripto varlıklarını stake eden kullanıcılar, pasif gelir elde etmenin yanı sıra mevcut zincirdeki işlemleri doğrulama ve yeni bloklar üretme hakkı elde ediyor. Stake’in bir diğer kullanım çeşidi olan likit stake, aynı faydaları sunarken daha az dezavantajlı yapısıyla son derece güvenli işlem imkanı sunuyor. Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, likit staking’in 4 avantajını sıralıyor.

Stake etmeye çok benzer bir işlem olan likit staking, kullanıcıların token’larını platformdaki akıllı bir sözleşmede kilitlemelerini gerektiriyor. Rezerv için likidite sağlayan bu yöntem, stake hisselerinin alınmasına benzer şekilde ayrı tokenlar veriyor. Elde edilen bu varlıklara Likit Staking Tokenları (LST’ler) ya da Likit Staking Türevleri (LSD’ler) adı veriliyor ve stake edilen ilk varlığın değerine göre sabitleniyor. Diğer blok zinciri token’ları gibi kullanılan likit staking token’ları, DeFi protokollerinde ve block zincir uygulamalarında kullanılabiliyor. Ödül kazanarak pasif gelir elde etme imkânı sunan likit staking, güvenilir yapısıyla zincirdeki işlemleri doğrulama ve yeni bloklar üretme olanağı tanıyor. Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, likit staking’in 4 avantajını sıralıyor.

1. Ulaşılabilirlik: Çoğu staking platformunun bir bağlanma süresi bulunuyor. Bu durum, varlıklarını stake eden kullanıcıların token’larını geri alma sürecini günlerce veya haftalarca beklemesine neden oluyor. Ancak likit staking’in en önemli avantajlarından biri, ayrılma süresinin bulunmaması olarak karşımıza çıkıyor.

2. Likidite: Likit staking’in en büyük avantajı olan likidite, stake edilen token’ların diğer dijital varlıklar gibi kullanılabilmesini sağlıyor. Bu sayede token’lar satılabiliyor, takas edilebiliyor ve hatta bir başkasına verilebiliyor. Staking genellikle bu varlıkların bir akıllı sözleşmede kilitli olduğu anlamına gelirken, likit staking makbuz token’ların veya LST’lerin başka yollarla kullanılmasına izin vererek kullanıcıya likidite avantajı sunuyor.

3. DeFi Birleştirilebilirliği: Likit staking için kullanılan makbuz token’ları, sadece satış için değil sayısız DeFi platformunda da kullanılabiliyor. DeFi birleştirilebilirliği olarak bilinen bu işlem sayesinde LST’ler diğer kripto kullanıcılarına ödünç verilebiliyor veya LST’ler teminat olarak gösterilerek başka dijital varlıklar ödünç alınabiliyor. Bu imkan, stake edilen token’lar için daha önce mümkün olmayan bir dünyanın kapılarını açıyor. 

4. Ödüller: Likit staking’in en büyük faydası olan ödüller DeFi’da kullanım imkanı sağlıyor. Böylece ek varlıklara yatırım yapılmadan kazanılan ödüller de artırılabiliyor. Bu işlem akıllıca yapıldığı takdirde, aynı yatırım miktarında geleneksel finans veya bankacılık hizmetlerinden elde edilen faizden çok daha fazla pasif gelir elde edilebiliyor.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir