1. Haberler
  2. Gündem
  3. Üniversiteli gençler FinTech fikirleriyle  Kuveyt Türk Ideathon’da yarıştı 

Üniversiteli gençler FinTech fikirleriyle  Kuveyt Türk Ideathon’da yarıştı 

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Reklam Alanı
Üniversiteli gençler FinTech fikirleriyle 

Kuveyt Türk Ideathon’da yarıştı 

 

Yenilikçi ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk, girişimcilik dünyasını ve gençleri desteklemeye devam ediyor. Ideathon Fikir Yarışması’na katılan üniversite öğrencileri, finansal teknolojiler alanında yenilikçi ve özgün fikirler geliştirdi. Lonca Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirilen finalde yarışmanın kazananı, yapay zekâ destekli kişiselleştirilmiş kurgular yoluyla gençlere bankacılık işlemlerini anlatmayı hedefleyen “Finans Z Genç Mentörü” projesiyle Genç Z Takımı oldu. 

 

Yenilikçi fikirlerin hayata geçmesine öncülük eden, inovatif fikirleri ödüllendiren ve geleceğin liderlerini destekleyen Kuveyt Türk, üniversite öğrencilerine yönelik dördüncü kez Ideathon Fikir Yarışması düzenledi. Gençlerin yenilikçi bakış açısını içselleştirerek inovatif ve özgün fikirler geliştirmesini desteklemek, kendi potansiyellerini keşfetmesini, FinTech ve bankacılık sektörünü daha yakından tanımasını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışma Lonca Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Yarışmayı, yapay zekâ destekli kişiselleştirilmiş kurgular yoluyla gençlere bankacılık işlemlerini anlatmayı hedefleyen “Finans Z Genç Mentörü” projesiyle Genç Z Takımı kazandı. 

 

“Gençlerin yenilikçi fikirleri geleceği şekillendirecek”

Ödül töreninde konuşan Kuveyt Türk Strateji ve İnovasyon Grup Müdürü ve Lonca Yürütme Kurulu Üyesi Dr. Selman Ortaköy, gençlerin inovatif fikirlerine destek olduklarını ve yeni projelerin ortaya çıkması için çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “Bugüne kadar yaptığımız Ideathon Fikir Yarışması duyurularında binin üzerinde başvuru aldık. Dördüncüsünü bu yıl gerçekleştirdiğimiz Kuveyt Türk Ideathon da yoğun bir ilgiyle karşılandı. Yarışmayı düzenlemekteki amacımız, gençlerimizin kendi potansiyellerini keşfetmelerini ve inovatif bakış açılarını içselleştirmelerine yardımcı olmak, FinTech ve bankacılık sektörünü ise daha yakından tanımalarına zemin oluşturmak yönünde oldu. Zira sürdürülebilir şekilde kendini geliştiren gençlerimizin yenilikçi fikirleri ve hayalleri bizi güzel yarınlara taşıyacak. Ideathon ile üniversiteli gençlerimizin inovatif fikirler geliştirmesine imkân sağlamanın yanı sıra gençlerimizin yenilikçi ürün ve hizmetleriyle öne çıkan Kuveyt Türk markasını yakından tanımasına ve deneyimlemesine katkı sunmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Yarışmamıza ilgi gösteren üniversiteli gençlerimize çok teşekkür ediyoruz. İnovatif fikirleri ortaya çıkartan fikir yarışmalarını 2024 yılında da devam ettirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

 

İnovasyonun sınırlarını zorlayacak fikirler yarıştı

Üniversite öğrencilerine yönelik ilki 2020 yılında düzenlenen Ideathon Fikir Yarışması’nın konusu “Geleceğin Bankacılığı” iken bunu “Sürdürülebilirlik ve Finans” teması izledi. Üçüncü Ideathon’da yarışmacılara, “Gençlerin bankası olarak ne tür birikim, yatırım, ödeme ve finansman çözümleri sunabiliriz?” sorusu yöneltildi. Dördüncüsü bu yıl gerçekleştirilen Ideathon’da ise gençlerden, “Finansal teknoloji alanında inovasyonun sınırlarını zorlayacak fikirler” bulup geliştirmeleri istendi. Üniversiteli gençler, bireysel olarak veya takım kurarak yarışmaya başvurdu. Eleme turlarının sonunda 8 takım finale kaldı. Finalde yarışacak takımlara, 3 gün boyunca ürün inovasyonu ve hikayeleştirme eğitimi verildi. 

 

Reklam Alanı

Toplamda 210 bin TL ödül

Ideathon’un finali Lonca Girişimcilik Merkezi’nde gerçekleştirildi. Kesintisiz 36 saat süren Ideathon bootcamp’ta yarışmacılara tasarımcı ve girişimci Halit Soysal mentörlük yaptı. Fikirlerin etkin sunumu eğitimi de alan yarışmacı ekiplere ayrıca Kuveyt Türk’ten alanında uzman çalışanlar fikirlerin geliştirilmesi ve olgunlaştırılmasına yönelik mentörlük desteğinde bulundu. Finalde, eğitimci ve yazar Yavuz Yiğit’in konuşmasının ardından yarışmacılar fikirlerini anlatmak için sahne aldı. Ideathon’da birinciliği, yapay zekâ destekli kişiselleştirilmiş kurgular yoluyla gençlere bankacılık işlemlerini anlatmayı hedefleyen “Finans Z Genç Mentörü” projesiyle Sude Nur Bozik, İrem Nur Günel, Yener Can Taş’tan oluşan Genç Z Takımı kazandı. İkinciliği ise yeşil enerji ile yatırım enstrümanlarını birleştirme fikrinden yola çıkarak geliştirdiği “Kuveyt Türk Enerji Tarlası” projesiyle Buğra Işıldak elde etti. Üçüncülük de gençlere yönelik harcama yönetimi, tasarruf ve yatırım eksenli yapay zekâ uygulaması “Gelecek Senin” ile Ağa Saltıkalp, Efe Arda Ulun ve Arda Gökalp Batmaz’dan oluşan Ai for Fintech Takımı’nın oldu. Birinciye 90 bin TL, ikinciye 70 bin TL ve üçüncüye 50 bin TL olmak üzere Ideathon’da dereceye girenlere toplam 210 bin TL ödül takdim edildi. Ayrıca tüm yarışmacılara çeşitli ödüller takdim edildi. 

 

Ideathon yarışmasının jüri üyeliğini İstanbul Üniversitesi Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Evren Şeker, Mastercard Türkiye Başkan Yardımcısı Onur Faydacı, Architecht Genel Müdürü Dr. Ökkeş Emin Balçiçek, Arthur D. Little ortağı Utku Öz, Kuveyt Türk İnsan Kaynakları Grup Müdürü Semih Sel, Kuveyt Türk Bölge Krediler Grup Müdürü Dr. Mustafa Ceran, Architecht Dijital Bankacılık ve Ödeme Sistemlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Yasemin Tekşen Altaş, Kuveyt Türk Dijital Dönüşüm ve İnovasyon Müdürü Dr. Selim Taştan ve Z Raporu Dergisi Teknoloji Editörü Gizem Tümbay Koçak gerçekleştirdi. 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim
Sorumluluk Reddi Beyanı:

Pellentesque mauris nisi, ornare quis ornare non, posuere at mauris. Vivamus gravida lectus libero, a dictum massa laoreet in. Nulla facilisi. Cras at justo elit. Duis vel augue nec tellus pretium semper. Duis in consequat lectus. In posuere iaculis dignissim.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir